Gimnastica Pilates este o metoda de antrenament care se practica de peste 100 de ani si care se bazeaza pe „coordonarea completa a corpului, a mintii si a spiritului”. Gimnastica Pilates nu este o metoda de antrenament cu sarituri si alergari, cu exercitii active, efectuate in forta. Aceasta forma de gimnastica cuprinde exercitii care se concentreaza pe postura, pe tinuta, care sunt executate pana la detaliu, avand grija ca respiratia sa fie corecta. In timpul executiei exercitiilor, respiratia este ampla, ritmica, maxima, cu expirari in timpul depunerii de efort.

De aceea, aceasta forma de antrenament poate fi practicata de oricine: copii, adulti, persoane in varsta. Actioneaza in mod benefic asupra „cordonului de forta al organismului”: spate, abdomen, fesieri, inlaturand incordarile de la nivelul spateluI. Gimnastica Pilates le este recomandata chiar si femeilor insarcinate, pe care le invata sa respire mult mai bine, le mareste concentrarea si le ajuta sa se mentina in forma. De asemenea, gimnastica Pilates este indicata si dupa nastere, pentru recapatarea tonusului.

Putem face gimnastica Pilates intre 10 si 60 de minute in fiecare zi, ca program de intretinere fizica, fiind antrenamentul preferat de numeroase vedete.Super modelul Gisele Bundchen nu renunta nici o zi la exercitiile Pilates.In nenumarate randuri a declarat ca pentru a se mentina in forma practica pilates,yoga si arte martiale.