Inainte de alegerea unui tip de antrenament, este indicat sa fim foarte bine informati si mai ales, din surse sigure. Sunt foarte multe teorii gresite despre pilates pe care multi oameni le cred, asadar, am decis sa dezmintim cateva dintre ele in randurile ce urmeaza.

  1. Pilates nu este potrivit pentru persoanele in varsta

Fals. Exercitiile din pilates nu necesita o mobilitate foarte mare, cresterea acesteia fiind unul dintre scopurile principale ale antrenamentelor.  De altfel, chiar si creatorul Pilates, Joseph Pilates, a practicat aceasta tehnica pana la varsta de 80 de ani.

2. Este prea usor de executat

Fals. Desi par foarte usor de executat, exercitiile Pilates sunt foarte tehnice, necesitand precizie, concentrare si coordonare continua, Numerosi atleti de performanta, balerine, gimansti, artisti, se ajuta de Pilates pentru a se mentine in forma.

3. Te ajuta sa slabesti.

Adevarat. Ca orice alta activitate sportiva, si Pilates te ajuta sa arzi calorii si, drept urmare, sa scazi in greutate.

4. Este destinat doar femeilor.

Fals. Desi este preferat in mare parte de femei, Pilates-ul este la fel de potrivit si pentru barbati fiind un antrenament complex, care lucreaza toate grupele de muschi.

5. Este doar o alta forma de yoga

Fals. Desi contine elemente de yoga, creatorul tehnicii Pilates s-a inspirat din mai multe discipline in cercetarile sale, discipline precum balet, gimnastica, yoga, fitness etc.

Speram ca am reusit sa redam o imagina mai clara a ceea ce inseamna de fapt tehnica Pilates si ce presupune ea.

Va asteptam la clase!

Echipa Balance Studio Woman