Daca ti se pare ca aerul de afara miroase a schimbare, ai dreptate nu ti se pare , e timpul pt o schimbare. Corpul tau o cere, bugetul tau o cere si starea ta spirit la fel.
Fie ca este vorba de primavara sau alt anotimp, foarte important de avut in vedere este plannig-ul .Desi poate parea ca este plictisitor sa te gandesti la ce vrei sa mananci toata saptamana, este foarte util sa faci alegerile corect, sa-ti gestionezi mai bine timpul si in cele din urma si bugetul.
Sa apelezi la un nutritionist poate fi mult mai benefic pentru sanatate si mai ieftin decat sa incerci sa faci asta in mod sporadic si dupa urechea online-ului, iar organizarea bugetului pentru alimentatie este un act de maturitate emotionala care va angrena dupa sine o gramada de imbunatatiri.
Incercati sa ajungeti in piata zilele acestea sa vedeti cata energie buna este printre randurile de ridichi, ceapa verde si spanac, urzici. Pe langa influenta de la nivel vizual aceste alimente sunt bogate in vitamine (A, C, K , B-uri), saruri minerale (Sodiu, Potasiu, Fier, Calciu, Zinc ) si alti micronutrienti care tin departe afectiunile respiratorii, digestive , anemia, afectiunile cardiovasculare .
Începutul de primavara ne pune la dispozitie o mulțime de verdețuri din care putem găti o mulțime de rețete delicioase și hrănitoare: mâncare de ștevie sau de urzici, urzici cu usturoi sau cu hrean, supă cremă de leurdă cu urzici, tartă cu leurdă, ciorbă de ștevie. Mâncărurile tale vor fi mai savuroase dacă le îmbogățești cu ierburi aromatice de primăvară.
Natura este prietenul de nădejde al alimentației echilibrate. Încrede-te în ea și trăiește în armonie cu aceasta. Vei avea numeroase beneficii de pe urma consumului produselor de sezon, atât fizice, cât și intelectuale. Ținând cont de fructele și legumele specifice anotimpului , îți este și mai ușor să răspunzi la permanenta întrebare “Ce gătesc astăzi/Ce mananc azi?”. Așadar, cu lista de mai sus de legume si fructe de sezon, alege ingredientele preferate și pune de-o rețetă ca la mama acasă.
Cu drag,
Claudia