Odata cu inceperea unui program de exercitii fizice, indiferent ce ramura a fitness-ului alegi, musculatura incepe sa devina mai densa, mai tonifiata. Acest proces atrage dupa sine o usoara crestere a greutatii corporale. Nu este un motiv de ingrijorare cum tind sa creada majoritatea practicantilor.

Dupa ce te apuci de sport, primul fenomen este cresterea usoara in greutate,prin inversarea raportului grasime – muschi, corpul schimbandu-si consistenta si trecand de la aspectul „pufos” la cel tonifiat ,urmat de o  scadere in greutate din ce in ce mai accentuata, pe parcursul programului de slabit.
Femeile se sperie atunci cand de la 63 de kg spre exemplu, cantarul le arata 64-65  kg in prima luna de mers la sala. Chiar dacă pe cântar arată mai mult, vedem că nu avem de ce să ne fie teamă. Hainele vor începe să fie mai lărguţe, deci lucrurile nu sunt decât temporar paradoxale.

Noi iti recomandam sa nu te sperii daca la cantar ai 2-3 kg in plus, in urma unui program de exercitii fizice combinat cu un stil de viata echilibrat. Este semnul ca esti pe drumul cel bun si rezultatele in transformarea ta au aparut deja si sunt cele corecte.

Cu cat forma fizica se imbunatateste, corpul tau va folosi mai eficient „armele” din dotare pentru a contribui la arderea grasimilor.

Daca vrei sa arati bine si sa te simti bine, o alimentatie sanatoasa si miscarea regulata trebuie sa faca parte din stilul tau de viata!