Fiind o perioada in care avem mai mult timp, ceea ce aduce mai ulta valoare este capacitatea de a fi prezent si de a realiza cu adevarat care sunt nevoile nutritionale pe care corpul nostru le are.

Fie ca am tinut post, fie ca ne-am continuat obiceiurile alimentare ca si pana acum, corpul nostru are inteligenta necesara de a ne cere alimentele de care avem nevoie, insa, pentru a sti sa intelegem corect aceste cerinte, e necesar sa ne cunoastem suficient de bine incat sa putem face diferenta intre mancatul pe fond emotional si nevoia fiziologica de a ne hrani.

Corpul nostru are nevoie de o mare varietate de nutrienti care sa includa:

-glucide-carbohidrati care sunt cel mai usor de metabolizat si de transformat in resurse pentru buna functionare a creierului si a celorlalte organe

-lipide –  grasimi sanatoase  care si ele contribuie la sanatatea  mentala pe terenlung si proteine care odata digerate intra in compozitia celulelor din intreg corpul.

Nu exista o categorie de macronutrienti mai rai decat altii, diferenta o face forma in care sunt consuati si cantitatea.

Foare importante sunt si pauzele intre mese, in care organismul nostru are timp sa consume toate resursele pe care i le dam si astfel nu ajungem sa depzitam energia sub forma de tesut adipos.

Fiecare dintre noi are propriul bioritm asa ca ideea conform careia o masa este mai importanta decat cealalta nu ar trebui interpretata fara a luat in considerare contextul personal.

In concluzie, cat timp facem pauze de cateva ore intre mese, si nu mancam pana ajungem la acea senzatie de prea-plin, absolut orice masa este permisa.

Nu uitati sa va hidratati!

Sarbatori fericite!