Antrenament in Circuit

Antrenament complet al corpului folosind accesorii ca: stepper, minge medicinala, minge fitball, kettlebell, gantere, coarda, banda elastica. Acest tip de antrenament reprezinta una din cele mai eficiente metode de slabire. Circuitele pot avea ca obiective: dezvoltarea fortei , vitezei, rezistenţei, exploziei musculare, vitezei de reactie si, datorita numarului ridicat de exercitii care se succed, se dezvolta si capacitatea cardio-respiratorie.

    • Sedintele se tin pentru grupuri de minim 2 persoane si  maxim 12 persoane.
    • Durata clasei: 50 de minute.
    • Pentru accesul la clasa, este necesara purtarea incaltarilor sport.

Antrenamentul de tip Circuit este alcătuit din exerciții executate fără pauză sau cu o pauză foarte scurtă, fie doar cu greutatea propriului corp, fie cu ajutorul instrumentelor specifice: cu greutăți, gantere, step, trx, saltea, trambulina, banda elastică, bosu sau minge. În mod ideal, o persoană obișnuită are nevoie de cel puțin două sesiuni de sport pe săptămână, respectiv o oră pentru partea superioară și o alta pentru partea inferioară a corpului.

Unul dintre principalele motive pentru care antrenamentul tip circuit este atât de popular în sălile de sport este faptul că lucrează într-o singură sesiune toate grupele musculare. Mai mult de atât, varietatea de exerciții este foarte mare și nu ai timp să te plictisești. Dincolo de faptul că lucrează toate grupele de mușchi din corp, intensitatea mișcărilor variază și astfel, într-o singură oră participanții la circuit training vor avea parte atât de exerciții pentru forță, cât și antrenament cardio.

Cu toate aceste argumente în spate, trebuie subliniat faptul că unul dintre cele mai mari beneficii ale antrenamentului de tip circuit este creșterea rapidă a ratei metabolice și menținerea arderilor ridicate până la 36 de ore după antrenament.

Ce vei observa de la prima oră de circuit training?

Ritmul cardiac este crescut iar acest lucru va duce la arderea caloriile mai rapid decât în cazul altor tipuri de exerciții. Trecerea rapidă de la un tip de exercițiu la celălalt înseamnă ca inima va bate mai repede iar ritmul cardiac va fi menținut pentru toată durata antrenamentului la nivelul optim pentru arderea grăsimilor.

Nu ai timp să te plictisești!

Atunci când participi la o oră de circuit traning, vei fi surprins de diversitatea exercițiilor și de schimbările de ritm. Fiecare ”stație” de lucru vine cu o nouă provocare și cu o nouă mișcare în plus pentru corp.

Antrenamentul tip circuit poate fi inclusiv un antrenament funcțional.

Acesta de pe urmă folosește exerciții care imită mișcările pe care le facem în fiecare zi: ridicări sau aplecări, echilibrări, urcări și coborâri. Prin urmare, ora de circuit trening te poate ajuta la activitățile pe care le faci zi de zi prin întărirea musculaturii și creșterea agilității.

Circuit training împiedică stagnarea

Cei mai mulți dintre oamenii care fac sport pentru a ajuta la pierderea în greutate observă, mai devreme sau mai târziu, perioade de stagnare. Acestea apar, printre altele, atunci când organismul se obișnuiește cu un anumit tip de exerciții și cu intensitatea la care acestea sunt executate. Tocmai pentru că fiecare serie de exerciții în parte antrenează o grupă musculară diferită, o astfel de oră înseamnă folosirea tuturor mușchilor printr-o amplă gamă de mișcări.

sau Contacteaza-ne pentru mai multe detalii